Výhody fotochromatických sportovních brýlí

Fotochromatické zorníky jsou jedním z nejmodernějších doplňků, který usnadní život všem sportovcům. Ať už bojujete s dřívějším západem slunce v zimních měsících, se změnami světelnosti v lese a mimo něj, s větrem a deštěm, když je pod mrakem, nebo se vracíte z vyjížděk za tmy, fotochromatické zorníky jsou pro vás jako dělané. U modelů VIF One a VIF Two nabízíme možnost volby fotochromatických zornků k vybrané barevné variantě.
Máte už své brýle VIF? Fotochromatický zorník si také můžete kdykoliv dokoupit jako samostatný produkt ke všem našim modelům, včetně dětských a lyžařských. 

Co jsou fotochromatické zorníky?

Fotochromatické zorníky jsou speciální zorníky, které reagují na intenzitu UV záření. Když jste venku a svítí slunce, skla se automaticky zatmaví. Naopak při nižší světelnosti (například při přechodu do stínu nebo při zatažené obloze) zorníky opět zprůhlední. Díky tomu máte vždy ideální viditelnost a ochranu před oslněním.

Hlavní výhody fotochromatických brýlí

1. Přizpůsobení světelným podmínkám

Jednou z největších výhod fotochromatických zorníků je jejich schopnost automaticky se přizpůsobit měnícím se světelným podmínkám. Brýle vás ochrání jak před sluncem, tak v šeru nebo při zatažené obloze. Tento komfort oceníte při dlouhých cyklovýletech, běžeckých závodech či jiných outdoorových aktivitách, kde se počasí a světelné podmínky mohou rychle měnit.

3. Ochrana před UV zářením

Fotochromatické zorníky v našich sportovních brýlích poskytují 100% ochranu před škodlivým UV zářením. Bez ohledu na to, zda jsou skla zatmavená nebo průhledná, vaše oči budou vždy chráněny před nebezpečným UV zářením, které může dlouhodobě poškozovat zrak.

4. Pohodlí a praktičnost

Díky technologii fotochromatických zorníků nemusíte brýle neustále sundávat nebo měnit zorníky podle světelných podmínek. 

Pro koho jsou fotochromatické brýle vhodné?

Ať už jste cyklista, běžec, horolezec, nebo třeba milovník vodních sportů, naše brýle vám poskytnou vždy maximální komfort a ochranu. Mimo to jsou skvělou volbou pro každého, kdo chce mít jedny univerzální brýle pro různé podmínky.

Proč zvolit brýle od VIF?

V naší nabídce naleznete sportovní brýle, které kombinují špičkový design, kvalitní materiály a inovativní technologie. Kromě široké možnosti výběru barvy rámu a skel dostanete ke každému páru brýlí i druhý zorník dle vašeho výběru – buď fotochromatický, nebo polarizační, který oceníte zejména při vodních sportech nebo při řízení.

Naše brýle nejsou jen praktické a pohodlné, ale také stylové. Ať už preferujete minimalistický design nebo výrazné barevné kombinace, u nás si vyberete model, který bude ladit s vaším sportovním outfitem a osobním stylem.